RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Bewoner beschoten woning Vreeswijk verdacht van heling

NIEUWEGEIN - De bewoner van het huis in Vreeswijk dat op 7 februari vorig jaar werd beschoten, moet een werkstraf van 240 uur, een geldboete en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 6 maanden krijgen. Dat wil het Openbaar Ministerie dat de man verdenkt van heling. Hij zou meerdere keren gestolen spullen hebben aangeboden.

De zaak komt aan het rollen als de politie in oktober 2016 een man in de gaten krijgt die rondrijdt in een onverzekerde auto. Als agenten hem aanspreken, ruiken ze een sterke henneplucht waarop ze de auto onderzoeken. In de kofferbak liggen droognetten en hennepresten.

De bestuurder van de auto is tijdens de doorzoeking van de auto het slotenmakersbedrijf van de verdachte binnengelopen. De politie vermoedt dat hij hier iets heeft weggelegd en besluit een kijkje te nemen. Hier vinden de agenten onder andere losse airbags en navigatiesystemen. Ook worden er jammers gevonden: een soort stoorzenders waarmee het plaatselijke telefoon- en internetverkeer verstoord kan worden. De goederen worden in beslag genomen. Ze hebben veelal weggekraste serienummers en blijken gestolen te zijn.

BESCHIETING

Ruim een half jaar later, in mei 2017, worden op Marktplaats verschillende advertenties gezien waarop de verdachte navigatiesystemen, airbags en jammers aanbiedt. Opnieuw worden bij de sleutelspecialist gestolen spullen gevonden zoals modeltreinen en een paspoort.

In februari 2018 wordt vervolgens de woning van de verdachte beschoten. "Het klonk als een machinegeweer. Zo'n geluid gaf het wel", zei een omwonende destijds over die schietpartij. Als de woning wordt doorzocht, worden opnieuw een groot aantal jammers gevonden en in beslag genomen.

Het Openbaar Ministerie noemt de man hardleers en eist de maximale werkstraf. Over twee weken volgt een uitspraak.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht