RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Baarnse tuinliefhebber showt haar planten tijdens Tuinweek: "Schilderen met kleur"

1/2
BAARN - Gluren in elkaars tuin, dat kan tijdens de Nationale Tuinweek. Corna Bavinck heeft haar tuin in Baarn alvast helemaal klaar gemaakt voor de bezoekers. Bavinck werkt het liefst elke dag in de tuin, en dat doet ze al veertig jaar. "Ik hou van mijn tuin, dit is mijn hartenlapje, het is net of het een kind van mij is."

De vele kleuren in haar tuin zorgen ervoor dat Bavinck zo graag kijkt naar haar planten: "Ik geniet, het is net schilderen met kleur. Ik hou ook van dahlia's. Die heb ik voorgetrokken en staan nu al in de tuin", vertelt Bavinck. En dat deed ze niet voor niks. "De bloemen werden iedere keer opgegeten door de slakken. Ik had haast geen bloemen vorig jaar."

De liefde voor planten valt ook de straat op, zoals de overbuurvrouw. "Ze houdt van tuinieren. Ze is echt een tuinierster, en dat doet ze met hart en ziel."

Uit onderzoek blijkt dat er de afgelopen 250 jaar bijna zeshonderd planten zijn uitgestorven. En dat raakt Bavinck: "Ik maak mij zorgen over het klimaat, en hoe de mensen met de grond omgaan." Betonnen achtertuinen vindt ze maar niks. "Vreselijk, heel slecht voor het milieu. Het is fantasieloos, en het regenwater wat erop valt kan niet in de grond komen. Dat is heel jammer en zonde eigenlijk."

Zaterdag verwacht Bavinck zo'n dertig man in haar tuin: "En als de mensen er zijn ga ik zelf een praatje maken. Het is heel ontspannen, hoor."

Tuinliefhebber Bavinck doet mee met Nationale Tuinweek


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht