Spectaculaire luchtballonlanding bij Pyramide van Austerlitz eindigt op provinciale weg

© Henk van Steeg (Instagram: @vansteeg)
AUSTERLITZ - Een spannende luchtballonlanding bij de Pyramide van Austerlitz is maar net goed afgelopen. Henk van Steeg maakte een Instagram-filmpje van het voorval. Zijn vrouw was een van de bemanningsleden. Ondanks haar hoogtevrees had ze de luchtballonvaart cadeau gekregen voor haar verjaardag.
Het was 'een topvlucht tot de landing', stelt Van Steeg. Volgens hem was er geen wind meer en was de laatste gasfles al aangebroken. Daarom zou de piloot besloten hebben de landing in te zetten.
Op het filmpje is te zien hoe de luchtballon rakelings langs bomen en het restaurant van de Pyramide van Austerlitz scheert. Uiteindelijk landt het gevaarte op de provinciale weg N224.
Van Steeg spreekt op Instagram van een 'harde, maar veilige landing'. Niemand raakte gewond.
Een woordvoerster van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart laat weten dat hier zeker geen sprake was van een noodlanding, maar van een gecoördineerde landing. "De piloot had wel degelijk genoeg gasflessen. Hij moest inspelen op onverwachte meteorologische omstandigheden, met name met betrekking tot wind. Er moet voor zonsondergang geland worden en dit was de beste optie."
Noodlanding luchtballon gefilmd door bemanningslid

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.