RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Korte Steynlaan in Zeist blijft voorlopig eenrichtingsweg

ZEIST - De Korte Steynlaan in Zeist blijft voorlopig een eenrichtingsweg. Een motie van de PvdA om de weg zo snel mogelijk weer open te stellen voor verkeer uit twee richtingen is door een meerderheid van de gemeenteraad verworpen.

Bron van de motie is de verkeerssituatie in het vernieuwde centrum. De gemeente besloot het centrum autoluw te maken, maar tegenstanders protesteerden al snel tegen de genomen verkeersmaatregelen.

Bewoners klaagden dat ze kilometers moesten omrijden. Ondernemers zeiden dat ze hun omzet terug zagen lopen. De gemeente opende daarna een informatiepunt om de nieuwe maatregelen uit te leggen. Daarnaast werden er een paar kleine aanpassingen gedaan.

Grote aanpassingen wilde Zeist nog niet uitvoeren. Volgens het college was er tijd nodig om aan de nieuwe situatie te wennen. Pas in het najaar zou er voldoende informatie zijn om de balans op te maken en eventueel maatregelen te nemen.

De PvdA wilde daar bij de Korte Steynlaan niet op wachten. Volgens de partij is de laan nu één van de grootste knelpunten. Een meerderheid van de raad vond het echter nog te vroeg voor aanpassingen, waardoor de motie met 22 tegen 9 stemmen werd verworpen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -