Kater Morris terug bij baasje na zwerftocht op Utrecht Centraal

© Veerle Siebinga
UTRECHT - De vermiste kat Morris is terecht. Het dier was deze week in het nieuws omdat hij rondzwierf op station Utrecht Centraal. De NS deed een veelgedeelde oproep aan zijn baasje om zich te melden.
Medewerkers van het spoorbedrijf zetten Morris, afkomstig uit de Vogelenbuurt, ondertussen uit in de omgeving van het station. De Dierenambulance Utrecht kon in dit geval niet helpen. De dienst rukt niet uit voor gezonde poezen die ergens rondlopen. "Dat is nou eenmaal iets wat bij poezen hoort", zei een medewerkster. "Als we het beestje ophalen en vervolgens naar de eigenaar brengen, moeten we de kosten ook op hem of haar verhalen. Dat kan dan geweigerd worden omdat het nou eenmaal in de natuur zit van een poes om op pad te gaan."
Gisteren meldde de eigenaar van de kat zich op Facebook met een oproep om uit te kijken naar Morris. Ook op dierenvermissingssite Amivedi werd een bericht geplaatst. En dat heeft kennelijk geholpen, want Morris is weer veilig bij zijn baasje, meldt zij op Facebook.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.