RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrechts drugsgezin achter tralies

UTRECHT - Een vader en moeder en hun vier zoons uit Utrecht zijn veroordeeld tot celstraffen. Volgens de rechtbank hield de familie zich bezig met de invoer en verkoop van hard- en softdrugs en het witwassen van honderdduizenden euro's.

Ieder gezinlid had zijn eigen rol binnen de criminele organisatie. Een 34-jarige zoon kreeg de hoogste straf opgelegd: vier jaar cel. Hij wordt gezien als de spil. Via zijn zonnestudio in de Damstraat in de Utrechtse wijk Lombok werd geld witgewassen.

Twee andere zoons van 29 en 32 zijn veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf en een 23-jarige zoon kreeg een gevangenisstraf van twintig maanden, waarvan zes voorwaardelijk. De moeder is veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar. Zij had een aansturende en co÷rdinerende rol in het beheren en het bewaken van het geld. De vader is veroordeeld tot een gevangenisstraf van een jaar, waarvan 320 dagen voorwaardelijk.

Naar aanleiding van een anonieme brief en informatie van het Team Criminele Inlichtingen over de activiteiten van ÚÚn van de broers startte de politie een onderzoek. Telefoongesprekken van de familieleden werden getapt en op 21 februari 2017 werden in Nederland tien locaties doorzocht. Ook waren er doorzoekingen in BelgiŰ.

Bij de invallen vond de politie honderdduizenden euro's aan contant geld en diverse soorten drugs. Bij de ouders in Leidsche Rijn waren grote sommen geld verstopt in de kruipruimte, in een verborgen ruimte van de woning en in een schutting in de tuin. Met het geld werden onder andere woningen in het Marokkaanse Tanger gekocht.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -