RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Zorgambassadeur Mark maakt jongeren enthousiast voor een baan in de zorg

UTRECHT - Hoewel het personeelstekort in de zorg terugloopt, wordt er nog altijd volop naar mensen gezocht in de branche. Om jongeren enthousiast te maken voor een baan in de zorg heeft vakbond CNV zorgambassadeurs aangesteld. EÚn van hen is de 19-jarige Mark Bogers uit Wijk bij Duurstede.

"Het ambassadeurschap houdt in dat je langs scholen gaat", vertelt hij. Op middelbare scholen gaat hij langs in de klassen die eindexamen doen of die een profielkeuze moeten maken. "En dan probeer ik ze de zorg in te trekken." Ook is Mark 'influencer'. Op social media promoot hij het werken in de zorg."De banen in de zorg worden steeds aantrekkelijker, ook zeker voor jongeren", zegt Bogers. "Jongeren zitten daardoor ook echt te wachten op een baan in de zorg. De cao's worden beter. We krijgen meer betaald. En we krijgen ook steeds meer waardering voor ons werk."

Mark doet op dit moment de mbo-opleiding Verzorgende Niveau 3. Hij had zelf weinig stimulering nodig om voor het vak te kiezen. "Ik wist als 4-jarig jochie al dat ik de zorg in wou. Mijn doel is uiteindelijk om in de psychiatrie te werken."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Nieuwsoverzicht