Van Liempdt terug bij Lokaal Liberaal, partij wordt ook de grootste door overstappende raadsleden

© Gemeente Stichtse Vecht
STICHTSE VECHT - De weggestuurde wethouder Frank van Liempdt keert namens Lokaal Liberaal terug in de gemeenteraad van Stichtse Vecht. Hij vervangt raadslid Tessa Overdijkink die vertrekt om privéredenen. Naast Van Liempdt, wordt Lokaal Liberaal ook nog versterkt met twee andere raadsleden die hebben besloten zich aan te sluiten bij de partij. Lokaal Liberaal is daarmee in één klap de grootste in de raad.
Het gaat om Ron Druppers van Maarssen2000 en Hans van Maanen die met zijn eenmansfractie Stichts Appèl in de raad zat. Van Liempdt zegt in gesprek met RTV Stichtse Vecht dat beide raadsleden met zijn terugkomst hebben besloten om zich aan te sluiten bij Lokaal Liberaal.

WEGGESTUURD

Van Liempdt moest eind 2018 vertrekken als wethouder in Stichtse Vecht na een motie van wantrouwen die was ingediend door coalitiepartijen VVD, GroenLinks en CDA. Ook de PVV en het Vechtse Verbond steunde de motie. Van Liempdt was onder vuur komen te liggen vanwege de verhuur van een brugwachtershuisje. Er werd hem verweten dat de schijn van belangenverstrengeling was gewekt.
In gesprek met RTV Stichtse Vecht zegt Van Liempdt dat hij na zijn gedwongen vertrek in een zwart gat kwam. "Dat was geen prettige periode. Ik wilde even niets met politiek te maken hebben." Maar toen Overdijkink haar vertrek aankondigde en Van Liempdt gepolst werd of hij wilde terugkeren, ging het toch kriebelen.
"Je mag nooit terugkomen omdat je boos bent of vanwege wraakgevoelens. Na een half jaar ben ik tot de conclusie gekomen dat ik maar voor één ding terug kan komen in de politiek. Dat is als ik weer het gevoel heb dat ik volksvertegenwoordiger wil zijn. En ik popel om volksvertegenwoordiger te zijn en om mijn best te doen voor de inwoners van Stichtse Vecht."

LOKAAL LIBERAAL DE GROOTSTE

Door de komst van Druppers en Van Maanen wordt Lokaal Liberaal ook de grootste partij in de raad. De partij had na de verkiezingen zes zetels, even veel als de VVD, maar komt nu dus uit op acht zetels.
Volgens Van Liempdt zal de partij zich constructief opstellen. "We stellen alles in het werk om er zo goed mogelijk voor de inwoners te zijn. Bij elk voorstel kijken we: wat is het beste voor de inwoners."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.