Kort nieuws: Hennepkwekerij in blokhut Soest

AMERSFOORT - Een tip van een getuige heeft de politie van Soest naar een hennepkwekerij geleid. In een blokhut aan de Meent werden tientallen planten aangetroffen. De eigenaar is nog niet gevonden.
* Op de stoep voor het politiebureau in Amersfoort zijn twee kibbelende vrouwen gearresteerd. De dames waren even daarvoor vanwege een ruzie het bureau uitgezet, maar vlogen elkaar buiten opnieuw in de haren. Voor agenten was dat genoeg reden het duo weer mee naar binnen te nemen. Eén van de vrouwen beet daarbij een agent in zijn arm.
* Ede krijgt nog geen geld voor de aanpassing van het spoor. De gemeente rekent op 40 miljoen vanuit Den Haag, maar minister Eurlings houdt de hand nog op de knip. Reden daarvoor is dat Ede nog steeds niet aan de subsidie-eisen voldoet. De gemeente heeft al jarenlang plannen om het spoor tussen Arnhem en Utrecht aan te passen. Het project kost 110 miljoen euro en alleen de 40 miljoen vanuit het Rijk moet nog geregeld worden.
* Een automobiliste uit Leusden is gewond geraakt bij een ongeluk op de Achterveldseweg in Barneveld. De 51-jarige vrouw slipte door onbekende oorzaak en verloor de macht over stuur. De Leusdense ramde een boom en liep door de klap nekletsel op.
* Op een bouwplaats in Amersfoort is een graafmachine gestolen. Snel handelen door de politie, na de aangifte, leidde naar een 44-jarige man uit Terneuzen. De graafmachine is nog niet gevonden.
* Een jonge automobilist heeft gisteravond een flinke crash gemaakt in Bunnik. De 20-jarige Houtenaar werd vermoedelijk onwel en ramde een boom aan de Achterdijk. Hij is met verwondingen in zijn gezicht opgenomen in het ziekenhuis.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.