RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Kamervragen over sluiting geboortecentrum St. Antonius Nieuwegein

NIEUWEGEIN - De SP in de Tweede Kamer maakt zich zorgen over de sluiting van de afdeling verloskunde van het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. De partij heeft Kamervragen gesteld en wil van de minister weten of hij op de hoogte was van de sluiting en of er gekeken is naar de consequenties en risico's voor zwangere vrouwen in Nieuwegein.

Aanstaande moeders uit Nieuwegein moeten al een tijdje uitwijken naar de vestiging in Leidsche Rijn. De afdeling in Nieuwegein is al sinds vorig jaar mei gesloten omdat er een personeelstekort was. Hoewel het ziekenhuis sindsdien 25 nieuwe medewerkers heeft aangenomen, kiest het ziekenhuis ervoor om Nieuwegein niet te heropenen.

Volgens het ziekenhuis heeft de beslissing logistieke voordelen en is het voor de samenwerking beter als er op ťťn locatie gewerkt wordt. Dit zou leiden tot een betere en veiligere kwaliteit van de zorg.

De SP heeft plaatst daar vraagtekens bij en vraagt aan de minister opheldering. De partij wil onder meer van de minister weten hoeveel zwangeren in Nieuwegein getroffen worden door de beslissing en wat de gevolgen voor ze zullen zijn. Ook vraagt de partij de ministerie of hij zich wil hard maken voor het open houden van de afdeling verloskunde in Nieuwegein.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -