RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Actiegroep Amelisweerd geeft demonstranten alvast workshop boomklimmen

1/2
UTRECHT - De Actiegroep Amelisweerd Niet Geasfalteerd geeft komend weekend een workshop bomenklimmen op het natuurgebied bij Utrecht. Dit doen ze als voorbereiding op een eventuele bosbezetting, als de verbreding van de A27 door zal gaan.

Mocht de snelweg inderdaad worden uitgebreid, dan dreigen eind 2020 ruim 800 bomen te moeten wijken. Woordvoerder Anneke van de actiegroep sprak vanmiddag op Radio M van een uiterst redmiddel. De organisatie plant bijvoorbeeld ook hardloopwedstrijden, om aandacht te vragen voor hun zaak. "Maar mocht de uitbreiding van de A27 inderdaad doorgaan, en mochten daarvoor honderden bomen gekapt worden, dan zijn wij bereid om daarvoor in de bomen te gaan zitten."

De potentiële actievoerders krijgen zaterdag daarom alvast een spoedcursus. "We hebben een aantal ervaren boomklimmers en die gaan mensen leren hoe je met een touw veilig gezekerd omhoog kunt klimmen, en weer naar beneden. We willen natuurlijk niet dat er gewonden gevallen."

Het bezetten van een bos is in Duitsland al vaker succesvol toegepast als actiemiddel. Een geplande bomenkap in het Hambacherbos bij Keulen ligt daar al jaren stil door een soortgelijk protest. "We zijn daar wel door geďnspireerd. Of wij ook jaren in de bomen gaan zitten, dat kan ik op dit moment niet beantwoorden. Maar het laat zien dat deze vorm van verzet wel kan helpen om de bomen te sparen. En dat is ons doel."

Meer dan twintig mensen hebben zich tot op heden aangemeld voor de workshop. Bovendien put de organisatie vertrouwen uit de 150 mensen die via Facebook hebben aangegeven geďnteresseerd te zijn in het evenement.

Bomenklimcursus voor demonstranten Amelisweerd


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -