650 nieuwbouwhuizen op Wagenwerkplaats Amersfoort

© IMOSS & H+N+S
AMERSFOORT - Op de Wagenwerkplaats, een voormalige onderhoudswerkplaats voor goederenwagons in Amersfoort, moeten 650 nieuwe woningen komen. Het worden vooral appartementen en op het complex is ook ruimte voor cultuur en andere functies.
Dat valt op te maken uit het verder uitgewerkte plan voor het gebied, dat het college binnenkort aan de raad voorlegt. De Wagenwerkplaats is ongeveer 20 hectare groot en ligt ten westen van het station Amersfoort en ten noorden van het spoorwegemplacement.
Het woningaanbod moet voor minimaal 35 procent bestaan uit sociale huurwoningen en voor ongeveer 90 procent uit appartementen. Er komen ook onder meer stadswoningen, beneden-en bovenwoningen en maisonnettes. Ongeveer 26.000 m2 is ingeruimd voor kantoren, horeca, evenementen, sport en andere functies. Industrieel erfgoed van NS wordt ook behouden, zoals het Ketelhuis, het Holland Opera Gebouw en de Veerensmederij.
De huizenbouw op de Wagenwerkplaats maakt deel uit van het grotere project 'Langs Eem en Spoor'. Dat bestaat in totaal uit 3000 woningen, waarvoor ook ruimte is gereserveerd tussen het Soesterkwartier en de binnenstad.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.