RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

23 mensen willen burgemeester van Vijfheerenlanden worden

VIJFHEERENLANDEN - Op de burgemeestersvacature in de gemeente Vijfheerenlanden hebben 23 kandidaten gereageerd. Onder de sollicitanten bevinden zich 21 mannen en twee vrouwen, meldt de provincie Utrecht.

Onder de sollicitanten zitten zes mensen met ervaring in het burgemeesterschap en twaalf kandidaten met andere ervaring in het openbaar bestuur.

De meeste sollicitanten zijn van de VVD, het gaat om zes mensen. Ook mensen van het CDA, D66, de PvdA, de SP, de ChristenUnie en 50PLUS hebben zich gemeld. Twee kandidaten zijn geen lid van een politieke partij.

De komende tijd spreekt de commissaris van de Koning met een aantal kandidaten en maakt hij een selectie. Die selectie bespreekt hij met de vertrouwenscommissie uit de gemeenteraad van Vijfheerenlanden. De vertrouwenscommissie voert daarna gesprekken met kandidaten.

De nieuwe gemeente Vijfheerenlanden komt voort uit de voormalige gemeenten Vianen, Leerdam en Zederik. Voorzitter van de vertrouwenscommissie Joop van Montfoort vertelde eerder dat de nieuwe burgemeester daarom vooral moet gaan proberen er echt een geheel van te maken.

De benoeming van de nieuwe burgemeester kan naar verwachting in november plaatsvinden.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -