RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Proef definitief: voortaan in tentamenperiodes alleen nog UU-studenten welkom in universiteitsbiebs

UTRECHT - De universiteitsbibliotheken op de Uithof en de Drift zijn voortaan tijdens tentamenperiodes alleen nog open voor studenten en medewerkers van de Universiteit Utrecht. Vorig jaar werd hier bij wijze van proef al mee gestart.

Een woordvoerder van de Universiteit Utrecht bevestigt nu dat het College van Bestuur heeft besloten dat dit vanaf volgend studiejaar het definitieve beleid wordt. Ook de universiteitsraad heeft met dit besluit ingestemd.

Vooral tijdens tentamenperiodes was het vaak dringen voor een studieplek. Volgens eigen onderzoek van de universiteit bleek dat 40% van de bezoekers van de bibliotheken geen band met de universiteit hadden. Daarvan was de helft student aan de Hogeschool Utrecht.

Studenten van de hogeschool waren dan ook niet blij met de genomen maatregel. Zij hebben ook een tekort aan studieplekken en vonden dat het besluit zorgde voor een kloof tussen studenten van verschillende onderwijsinstellingen.

De hogeschoolraad stuurde recent nog een brief aan de universiteitsraad om de zorgen opnieuw te uiten. De universiteitsraad reageerde op die brief door terug te schrijven ze de zorgen begrijpen, maar dat de druk op studieplekken onverminderd hoog blijft.

De universiteitsraad vindt ook dat de Hogeschool Utrecht zelf verantwoordelijk is voor voldoende studieplekken voor haar studenten. Ook benadrukt de raad dat de hogeschoolstudenten buiten de tentamenperiodes wel gewoon welkom blijven. Het gaat om vier tentamenperiodes per jaar.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Lees ook
Nieuwsoverzicht