Ook Woerden kritisch op Utrechtse plannen voor Rijnenburg en Reijerscop

© RTV Utrecht / Caroline Geijsman
WOERDEN/UTRECHT - Ook de gemeente Woerden is kritisch op de plannen van de gemeente Utrecht voor de polders Rijnenburg en Reijerscop. Utrecht is daar al jaren van plan om duurzame energie op te wekken. Maar na Nieuwegein en IJsselstein uit nu ook het college van de gemeente Woerden zijn zorgen.
Het college reageert met een kritische brief op het conceptvoorstel van de gemeente Utrecht om de polders in te richten als energielandschap. Utrecht wil maximaal elf windmolens en 227,5 hectare aan zonnepaneelvelden in de polders plaatsen. Maar Woerden zegt zich zorgen te maken over de impact die dat heeft op het landschap, de biodiversiteit en het woongenot van de inwoners.
Ook wil Woerden dat als er windturbines worden geplaatst de afstand tot woningen minimaal 800 meter is, in plaats van 400 meter. Om dat te bereiken moet het gebied worden aangemerkt als 'woonwijk' en niet als 'zelfstandige woningen'.
Daarnaast schrijft het college dat het Utrecht tot nu toe niet genoeg is gelukt om de bewoners bij de plannen te betrekken. Woerden vraagt daarom nadrukkelijk aandacht van de gemeente Utrecht voor overlast voor de bewoners in zowel het Woerdense als Utrechtse deel van Reijerscop.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.