RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Viervoeter met spoed? Nieuwegein heeft eerste dierenziekenhuis in regio Utrecht

1/2
NIEUWEGEIN - Huisdieren worden steeds vaker gezien als een volwaardig lid van de familie. En om die reden verdienen ze dan ook een gelijkwaardige behandeling. Eerder was er in onze regio al een dierenuitvaartcentrum, nu is in Nieuwegein een dierenziekenhuis geopend.

Vandaag had het kersverse Evidensia Dierenziekenhuis aan de Nijverheidsweg in Nieuwegein een open dag. "De spoedkliniek is dit jaar ontstaan vanuit de behoefte van regionale dierenartsen om de spoeddiensten te centraliseren in een modern ziekenhuis", aldus de betrokken dierenartsen.

Het spoedziekenhuis moet de druk op dierenartsen uit de regio verlichten. Het is de eerste tweedelijnskliniek in de provincie dat 24 uur per dag en zeven dagen in de week open is voor zorg.

De eerste spoedpatiënten zijn al in het ziekenhuis behandeld. Deze patiënten waren doorverwezen door de behandeld dierenarts. Vanaf augustus opent het dierenziekenhuis voor alle spoed- en verwijspatiënten, ongeacht wie de verwijzend dierenarts is.

 Dierenarts Ko Schoenmakers, betrokken bij het nieuwe dierenziekenhuis én het dierenuitvaartcentrum in IJsselstein Dierenarts Ko Schoenmakers, betrokken bij het nieuwe dierenziekenhuis én het dierenuitvaartcentrum in IJsselstein | Foto: Peter Westland


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht