Leusden slaat balletje voor het goede doel

© RTV Utrecht / Peter Huting
LEUSDEN - In Leusden kan je vandaag dorpsgolf spelen. Of je nu een professionele handicap hebt, of nog nooit een golfclub vast hebt gehad, iedereen mag meedoen.
De 19 holes zijn verspreid over twee winkelcentra en door de rest van het dorp. Zo moet er in Winkelcentrum Hamershof bijvoorbeeld dwars door de fontein worden gegolfd. En voor de sanitairzaak moet de golfbal in een toiletpot worden geslagen.
Rotary Leusden organiseert het dorpsgolf om geld op te halen voor Leusdense mantelzorgers. Organisator Tim de Bondt ziet namelijk dat mantelzorgers vaak onder zware druk staan. "Het is erg zwaar om 24/7 voor je geliefde te zorgen. Daarom hopen wij voldoende geld in te zamelen op een respijthuis te openen in Leusden. Daar kan de patiënt tijdelijk worden ondergebracht, zodat de mantelzorger even tijd heeft voor zichzelf. Soms een weekendje weg, of gewoon even alleen zijn is enorm belangrijk."
Wethouder Patrick Kiel opent het toernooi. Hij is blij met de inzet van de lokale rotary. "Dit is een goed voorbeeld van de participatiemaatschappij. De rotary brengt de lokale ondernemers, de winkelcentra en de gemeente bij elkaar en samen heb je dan een hele leuke dag. En aan het eind levert het ook nog wat op voor een goed doel. We doen het echt met zijn allen vandaag."
Rotary Leusden hoopt in totaal 10.000 euro op te halen.
Rotary Leusden hoopt in totaal 10.000 euro op te halen voor mantelzorgers.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.