RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Magneetvissers diepen wapen op in Hoograven

UTRECHT - Magneetvissers zijn vandaag op het Ridderplantsoen in de Utrechtse wijk Hoograven op een vuurwapen gestuit. De vondst zou geen gevaar hebben opgeleverd voor hen of anderen.

Volgens de wijkagent in Utrecht Zuid hadden de magneetvissers het wapen niet aangeraakt. Eventuele sporen zijn daarom niet vernield. De politie heeft het wapen meegenomen voor onderzoek.

De wijkagent waarschuwt magneetvissers dat het zomaar mogelijk is iets gevaarlijks naar boven te halen. "Belangrijk is dat je het voorwerp zelf niet van de magneet haalt en terug laat zakken in het water tot wij ter plaatse zijn", schrijft hij.

Er is de laatste tijd veel te doen over magneetvissen in onze regio. De afgelopen weken hebben magneetvissers vaker gevaarlijk materiaal opgevist, zoals een granaat, een bazooka-raket en een anti-tankwapen.

Met name in De Eem in Amersfoort wordt veel materiaal gevonden. Voor de gemeente is dit aanleiding om te werken aan een verbod op magneetvissen.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -