RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Deelnemers Nacht van Vluchteling over finish

PROVINCIE UTRECHT - Deelnemers van de Nacht van de Vluchteling hebben vanochtend hun nachtelijke wandeltocht voltooid. Om middernacht klonk het startschot voor deze nachtelijke wandeltocht, met edities in meerdere steden waaronder Utrecht. Met de actie wordt aandacht gevraagd voor de miljoenen vluchtelingen in de wereld.

In het Spoorwegmuseum in Utrecht gaf presentator Art Rooijakkers (bekend van het televisieprogramma Wie is de Mol) het startschot voor de Utrechtse editie. De deelnemers vertrokken daarna voor een 40 kilometer lange wandeltocht richting Amersfoort, via Odijk, Austerlitz en de Utrechtse Heuvelrug.

De deelnemers werden vanochtend verwelkomd door rapper Diggy Dex. De Utrechtse editie heeft tot nu toe ruim 270.000 euro opgebracht, landelijk is de opbrengst ruim 1,5 miljoen euro.


NOODHULP

Ruim 5600 deelnemers in heel Nederland halen geld op voor noodhulp aan vluchtelingen. Naar schatting 68,5 miljoen mannen, vrouwen en kinderen zijn op de vlucht voor oorlog, geweld en onderdrukking, meldt Stichting Vluchteling. Tot eind augustus kan nog worden gedoneerd.

Vorig jaar haalden 5200 wandelaars 1,7 miljoen euro op. Met dat geld heeft Stichting Vluchteling 100.000 vluchtelingen in onder andere Colombia, Myanmar en Ethiopië geholpen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht