Van Baarle wint slotetappe Dauphiné: "Heb kunnen laten zien waarvoor ik heb getraind"

© Team Sky
UTRECHT/VEENENDAAL - De Veenendaalse wielrenner Dylan van Baarle heeft knap de slotetappe van het Critérium du Dauphiné gewonnen. In een lastige bergrit van Cluses naar Champéry over 113,5 kilometer bleef hij zijn Australische medevluchter Jack Haig voor. De Noor Carl Fredrik Hagen kwam 50 seconden later als nummer drie over de finish.
Van Baarle zorgde voor de tweede ritzege op rij voor Team Ineos. Een dag eerder won zijn land- en ploeggenoot Wout Poels de koninginnenrit van de voorbereidingskoers van de Ronde van Frankrijk. De 27-jarige Van Baarle sprong met nog twaalf renners weg uit het peloton. "Het plan was om mee te zitten om zo als 'springplank' voor Wout te dienen", zei de Veenendaler die Haig op 15 kilometer voor de finish zag versnellen. Niemand kon de Australiër van Mitchelton-Scott in eerste instantie bijhouden. Van Baarle bleef zijn eigen tempo rijden en kwam even later aansluiten bij Haig. Haig probeerde nog meerdere keren weg te rijden, maar een taaie Van Baarle bleef in het wiel van de Australiër fietsen om het in ChampÚry af te maken.
"Vroeger had ik hier in de Dauphinë veel moeite met de bergritten, maar ik heb hard getraind en heb dat nu kunnen laten zien", vertelde Van Baarle die erg blij was met de opsteker voor zijn team na de ernstige val van teamgenoot Chris Froome. "We hadden deze overwinningen echt nodig na een hectische week, dit doet ons goed."
In het algemeen klassement eindigde Van Baarle als 32e. De Deen Jakob Fuglsang greep de eindzege. Zijn Britse belager Adam Yates stapte af met maagproblemen. De Amerikaan Tejay van Garderen schoof daardoor op naar de tweede plaats in het eindklassement.

TUSVELD

De Utrechtse renner Martijn Tusveld eindigde in het algemeen klassement als 83e. Tusveld kwam in de laatste etappe als 66e over de streep, na iets meer dan 7 minuten na Van Baarle.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.