RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Wat kan FC Utrecht verwachten van de loting voor de Europa League?

UTRECHT - Woensdag 19 juni hoort FC Utrecht welke tegenstander het treft in de tweede voorronde van de kwalificatie om een plaats in de groepsfase van de Europa League. Wat in ieder geval vast staat is dat er in de tweede voorronde 74 clubs actief zijn, dat er op 25 juli en 1 augustus gespeeld gaat worden ťn dat FC Utrecht een geplaatste status heeft.

GEPLAATSTE STATUS
Aangezien FC Utrecht geplaatst is voor de tweede ronde betekent het dat de Domstedelingen in ieder geval clubs uit de van oudsher 'sterke' voetballanden als Engeland en ItaliŽ ontloopt. Logischerwijs komt dit doordat clubs uit die landen - net als FC Utrecht - een geplaatste status hebben.

FC Utrecht en haar fans kunnen in de uithoeken van Europa terechtkomen. Een greep uit de clubs en landen die de ploeg van John van den Brom tegen kan komen in de tweede voorronde van de Europa League:

- B36 Thorshavn (FaerŲer Eilanden)
- Floria Tallinn (Estland)
- Shamrock Rovers (Ierland)
- Fola Esch (Luxemburg)
- Dinamo Tbilisi (GeorgiŽ)
- Levski Sofia (Bulgarije)

ONGEPLAATSTE STATUS
Stel, FC Utrecht wint in de tweede ronde, dan heeft het voor de derde voorronde geen geplaatste status meer. De UEFA coefficiŽnt, gebaserd op het aantal behaalde punten in Europees verband de voorbije seizoenen, van 6.486 is daarvoor onvoldoende.

Kortom: in de derde ronde van de kwalificatie kan FC Utrecht clubs met een geplaatste status tegenkomen, bijvoorbeeld uit Spanje of Duitsland. Bijzonder: nog voor het afwerken van de tweede speelronde wordt er al geloot voor de derde speelronde, waardoor teams al weten welke (mogelijke) tegenstanders ze eventueel treffen als er wordt gewonnen.

De kwalificatierondes worden besloten met de vierde speelronde, met als ultieme beloning kwalificatie voor de groepsfase van de Europa League. FC Utrecht weet dat het daarvoor minimaal zes duels moet spelen, tegen ploegen uit verschillende landen uit Europa.

FINALE
De finale van de Europa League wordt gespeeld op woensdag 27 mei 2020 in Gdansk in Polen. De winnaar van de vorige editie is het Engelse Chelsea.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -