RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Basisschool in Soest schakelt rappende vuilnisman in om afvalvrij te worden

1/2
SOEST - Basisschool De Bron in Soest is vanmorgen begonnen om de school helemaal afvalvrij te krijgen. De leerlingen leren hun afval te scheiden, zodat het gerecycled kan worden en de school geen afval meer produceert.

Om dat doel te bereiken, krijgt de school hulp van Koos de Vuilnisman van Stichting VANG (Van Afval Naar Grondstof) uit eveneens Soest. Al rappend maakt hij de kinderen bewust van de noodzaak om afval te scheiden: "Als kinderen afval scheiden dan vertellen ze dat ook weer thuis. Ze zeggen 'opa, dat moet wel in die bakken'", legt Koos uit.

ANDERE TIJD

Toch ligt er ook een verantwoordelijkheid bij de ouders, vindt directrice Els Hordijk: "Ouders kunnen hun kinderen Doppers mee geven en een broodbakje in plaats van plastic zakjes. Alleen denk ik dat dat moeilijker is omdat ze in een andere tijd zijn groot geworden. Onze kinderen van groep een en twee weten straks niet beter", aldus Hordijk.

Van de gevaren voor het milieu blijken de kinderen van de basisschool allang op de hoogte: "Plastic belandt in de zee en als een vis dat eet gaat 'ie dood", vertelt Timo van Campen uit groep acht. "En als wij die vis weer gaan eten komen er ook stukjes van die plastic in ons", vult klasgenoot Kristian de Vries aan.

Basisschool De Bron in Soest wordt afvalvrij


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Nieuwsoverzicht