Scootmobieler Hoog Catharijne overleeft val van trap: "Hij heeft alweer praatjes, de bikkel"

© Menno Bausch
UTRECHT - De 84-jarige man die gisteren met zijn scootmobiel van de trap viel in Hoog Catharijne maakt het naar omstandigheden goed. "Mijn opa heeft alweer praatjes, de bikkel", laat kleinzoon Matthew van Mechelen weten.
Hij was in Londen toen hij te horen kreeg van het ongeluk. Hij had al snel een vermoeden wat er was gebeurd. "Hoogstwaarschijnlijk heeft mijn opa de trap niet gezien omdat hij al lange tijd niet meer in het nieuwe winkelcentrum is geweest. Hij was er nu weer eens om een krantje te halen. Uit de camerabeelden is gebleken dat hij niet te hard reed."

ZWAARGEWOND

De opa van Van Mechelen heeft vijf of zes ribben gebroken door de val. Hij wordt daaraan geopereerd om te zorgen dat hij minder benauwd is. Verder heeft de man een verschoven nekwervel en zijn twee hoofdwonden en een wond op zijn elleboog gehecht.
"Mijn opa heeft ook al sinds 1963 een kunstheup door een ongeluk op zijn werk. We vreesden dat daar iets mis mee zou zijn, maar zoals het nu naar uitziet, is dat allemaal in orde. Het is bij elkaar best wel wat allemaal, maar het had veel erger kunnen aflopen. Hij is gelukkig constant bij kennis geweest en is alweer lekker bijdehant", aldus Van Mechelen.

ONDERZOEK

De politie laat weten dat uit het onderzoek van de Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) geen mankement aan de scootmobiel naar voren is gekomen en dat er vermoedelijk sprake is geweest van een ongelukkige samenloop van omstandigheden.
Het ongeluk in Hoog Catharijne gebeurde gisterochtend bij de Stadskamer en baarde veel opzien. Na de val van de trap werd het slachtoffer behandeld door een ingevlogen traumateam en met schermen buiten het zicht van passanten gehouden. Hij werd daarna per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.