Rijkswaterstaat waarschuwt rood kruis-aso's A2: politie staat paraat komend weekend

© Rijkswaterstaat
UTRECHT - In aanloop naar nieuwe wegwerkzaamheden aan de A2 tussen Holendrecht en de Leidsche Rijntunnel roept Rijkswaterstaat negeerders van rode kruizen op om zich gewoon aan de regels te houden. Ook waarschuwt de dienst dat de politie weer gaat controleren.
Bij de afgelopen twee werkweekenden op de A2 negeerden tientallen automobilisten de rode kruizen boven de weg. "Dit is een groot risico voor de wegwerkers en de verkeersveiligheid, bovendien valt het negeren van het rood kruis onder het strafrecht", aldus Rijkswaterstaat. De boete voor de overtreding bedraagt 230 euro.
Van vrijdag 19.00 uur tot maandag 05.00 uur voert Rijkswaterstaat komend weekend groot onderhoud uit aan de snelweg tussen Holendrecht en de Leidsche Rijntunnel. Tussen Abcoude en Breukelen zijn minder rijstroken beschikbaar en dit wordt aangegeven met rode kruizen op de matrixborden boven de weg. De op- en afrit (4) Vinkeveen in de richting van Utrecht zijn afgesloten voor al het verkeer.
Door omleidingen en de beschikbaarheid van minder rijstroken moeten weggebruikers op de A2 komend weekend rekening houden met een extra reistijd die kan oplopen tot een half uur. De omleidingen worden met gele borden aangegeven. Drie van de vijf rijstroken blijven beschikbaar, waardoor doorgaand verkeer mogelijk blijft. Tijdens de werkzaamheden geldt een aangepaste snelheidslimiet van 70 kilometer per uur. De politie zal hierop controleren.
Het wegdek van de A2 tussen Holendrecht en de Leidsche Rijntunnel is na acht jaar intensief gebruik verouderd. Rijkswaterstaat vervangt daarom onder meer asfalt en voegovergangen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.