RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Nog niet alle resten Miranda Zitman gevonden: "Kijk uit naar sporttassen"

1/3
SOEST - De politie heeft vanavond in het AVROTROS-programma Opsporing Verzocht laten weten dat het lichaam van Miranda Zitman uit Soest nog steeds niet compleet is.

Tijdens het onderzoek naar haar dood is gebleken dat de verdachte twee Osaka-hockeytassen met stoffelijke resten in het Amsterdam-Rijnkanaal heeft gegooid. Dat zou zijn gebeurd in de omgeving van de Zuider-IJdijk, waar in januari een koffer met haar romp werd gevonden.

Met man en macht is gezocht naar de tassen, zonder resultaat: "We zijn direct op zoek gegaan naar die tassen, onder andere met duikers van de Koninklijke Marine. Maar een uitgebreide zoektocht van twee dagen heeft ons helaas niets opgeleverd", vertelt een politiewoordvoerder.

WAARDIG
De nabestaanden van Zitman hopen vurig dat de tassen alsnog worden gevonden: "Het is heel naar voor ze dat er ergens nog resten van mevrouw Zitman zijn. De familie wil haar heel graag waardig begraven. We willen mensen ook waarschuwen dat als ze die tassen ergens zien, ze er niet aan moeten zitten, maar ons meteen moeten waarschuwen."

 De Osaka-hockeytas De Osaka-hockeytas | Foto: Politie

De 52-jarige Zitman werd eind december voor het laatst gezien. In januari werd ze bij de politie als vermist opgegeven. De vrouw had een kapsalon aan huis. In januari zou ze een e-mail hebben gestuurd aan klanten waarin ze haar vertrek aankondigde. Ze zou naar het buitenland gaan.

 Onderzoek bij de woning van Miranda Zitman in Soest Onderzoek bij de woning van Miranda Zitman in Soest | Foto: Caspar Huurdeman

Naast de koffer met haar romp, werd in april rond de woning van Zitman aan de Lange Brinkweg in Soest ook een deel van haar lichaam gevonden. De 56-jarige partner van de vrouw, Bart B., zit vast voor betrokkenheid bij haar dood. Hij had zich bij de politie gemeld met informatie over haar vermissing en werd daarna aangehouden.

Morgenavond zal ook Bureau Hengeveld aandacht besteden aan de zaak.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -