RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

OM eist 18 jaar voor man die na moord van viaduct over A27 sprong

HOLLANDSCHE RADING - Het Openbaar Ministerie eist 18 jaar cel voor de verdachte van de moord op een 22-jarige vrouw in Hilversum in 2018. De 23-jarige verdachte sprong op de dag van de moord voor een auto op de A27 bij Hollandsche Rading, vermoedelijk in een zelfmoordpoging.

De vrouw werd op 9 juli dood gevonden in haar kamer aan de Waldecklaan in Hilversum. Ze was drie dagen eerder met 27 messteken om het leven gebracht. De Rotterdammer Kelvin M. werd later die maand aangehouden als verdachte. Het OM denkt dat hij de vrouw heeft omgebracht omdat hun relatie ten einde was gekomen.

Het slachtoffer had M. als klant leren kennen in een privéhuis in Rotterdam en uit hun contact was een relatie ontstaan. Op de dag van de moord appte ze een nichtje dat de man al drie dagen bij haar was, dat hij haar irriteerde en dat hij zo weg zou gaan. Het OM denkt dat de verdachte dat bericht heeft gelezen en toen in woede is ontstoken.

De verdachte zegt dat hij uit noodweer handelde. De vrouw zou hem opeens hebben aangevallen met een mes toen hij onder de douche stond. Volgens de officier van justitie is er geen onderbouwing voor die lezing. Dat is gebaseerd op een karakterschets van verdachte en slachtoffer, het gebruik van haar telefoon door de verdachte, de verwondingen en nog andere argumenten.

Justitie vreest herhaling als de verdachte zijn verantwoordelijkheid niet neemt en komt mede daarom tot de eis van 18 jaar onvoorwaardelijk.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht