RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

VIDEO: Vluchtende winkeldief bezorgt traploper Utrecht Centraal ernstig letsel

UTRECHT - De vluchtende winkeldief die vorige maand een man van de trap duwde op Utrecht Centraal is nog spoorloos. De politie heeft in Opsporing Verzocht bewakingsbeelden getoond in de hoop dat hij alsnog wordt gevonden. Vandaag komt de zaak ook aan bod in Bureau Hengeveld op RTV Utrecht.

De man die wordt gezocht stal op 12 mei huidcrème bij de Etos op het station. Hij deed dit samen met een andere man. Een medewerkster die de mannen in de gaten had, ging achter het duo aan. Ze wist een van de mannen zover te krijgen dat hij terugkwam naar de winkel, maar eenmaal binnen zette hij het meteen weer op een lopen.

De winkeldief rende een trap af richting de perrons en botste hard tegen een man. Het slachtoffer viel enkele meters naar beneden, raakte bewusteloos en liep zwaar letsel op. Hij had een gebroken neus, een hersenschudding, een gescheurde wenkbrauw en lip en mogelijk letsel aan nekwervels. Het slachtoffer moet nog altijd pijnstillers gebruiken.

Uit bewakingsbeelden blijkt dat de dader zijn bril heeft verloren bij het incident op de trap. Hij is gevlucht door de trein naar Gouda te nemen. Het kan zijn dat hij een relatie heeft met die stad, maar het kan ook dat hij zomaar in een trein is gesprongen om snel weg te komen. Hij en de andere man waren eerder die dag overigens in Amsterdam op de trein gestapt.

Weet u wie de vluchtende winkeldief is? Meld het aan de politie. Dat kan op 0800-6070 of anoniem op 0800-7000.

UPDATE 19 juli 2019: De foto's zijn verwijderd nadat de man is geïdentificeerd


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht