RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Nieuw stadhuis voor Amersfoort: vijf varianten mogelijk

AMERSFOORT - De gemeente Amersfoort heeft het onderzoek naar vijf verschillende varianten voor een toekomstig stadhuis afgerond. Alle onderzochte opties zijn volgens het onderzoek financieel haalbaar. Gemeenteraadsleden kunnen op 2 juli hun voorkeur uitspreken voor een van de varianten.

In het onderzoek is gekeken naar renovatie van het huidige stadhuis, maar ook naar nieuwbouw op drie andere locaties. Die locaties zijn het Trapeziumterrein, de voormalige rechtbanklocatie en Wagenwerkplaats-Oost. In het onderzoek werd onder meer gelet op de financiŽn, duurzaamheid en bereikbaarheid.

DUURZAAM
Uit de variantenstudie blijkt ook dat het oorspronkelijke sobere renovatieplan geen reŽle optie meer is omdat het pand daarmee niet duurzaam genoeg zou worden. Ook blijkt dat nieuwbouw minder risicovol is dan renovatie. De financiŽn zijn dan beter onder controle te houden en het nieuwe gebouw is ook makkelijker duurzaam te maken.

BEREIKBAARHEID
Grote verschillen in bereikbaarheid zijn er tussen de onderzochte locaties niet gevonden. Ook de verkeersdrukte zou niet noemenswaardig toenemen. Wel is bij de rechtbanklocatie het nieuwe stadhuis lastiger in te passen in de huidige omgeving. Daarbij noemt de stadsbouwmeester de locatie Trapezium kansrijker voor een Stadhuis dan de Wagenwerkplaats-Oost.

Amersfoort wil al langer een nieuw stadhuis. Het huidige gebouw is niet energiezuinig en sterk verouderd. Op 2 juli bespreken het college van B&W en de gemeenteraad de resultaten van de variantenstudie. In een peiling wordt de Raad gevraagd welke variant de voorkeur heeft. Na de peiling zal het college de voorkeursvariant waarvoor het breedste draagvlak is ter besluitvorming aan de raad voorleggen. Dat zal pas na de zomer gebeuren. Daarna wordt er gestart met de uitwerking van de voorkeursvariant.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -