RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Miljoenen nodig tegen wateroverlast in Amerongen

AMERONGEN - Er moet snel geld komen voor de aanpak van wateroverlast in Amerongen. Dat vraagt het college van Utrechtse Heuvelrug aan de gemeenteraad. De stortbuien van vorige week hebben volgens het college laten zien dat er haast bij is. Toen stonden de straten blank en kwam op sommige plekken het water tot aan de drempels.

In Amerongen wordt bij grote regenbuien het vuile water uit de riolering geloost in de uiterwaarden, om overstromingen te beperken. Daar wil de gemeente paal en perk aan stellen, zeker nu de regenbuien steeds heviger lijken te worden. Het geld voor de nodige aanpassingen is er, maar de gemeenteraad moet het nog wel vrijgeven.

De gemeente Utrechtse Heuvelrug kampt met financiŽle problemen en daarom moet de gemeenteraad sinds vorig jaar instemmen met elke uitgave boven de drie ton. Voor de aanpak van de wateroverlast in Amerongen staat dik drie miljoen euro gereserveerd en het college wil dat geld snel kunnen gebruiken.

In een aantal straten moet namelijk de riolering worden vervangen en ook moet de opvangcappaciteit worden vergroot. Volgens het college is een snelle inzet van het budget nodig om "in te kunnen spelen op de consequenties van de klimaatverandering, zodat Amerongen regenwaterproof wordt".


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Nieuwsoverzicht