RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Noodweer trekt over Utrecht, dak van Gamma Laagraven ingestort

1/8
PROVINCIE UTRECHT - Forse buien trokken aan het begin van de avond over de regio Utrecht. De brandweer werd daardoor overspoeld met meldingen. Vooral in Nieuwegein leek het bar en boos, daar kwamen veel meldingen vandaan. Op industrieterrein Laagraven zijn volgens de brandweer meerdere daken ingestort.

In ieder geval bij de Gamma op het industrieterrein kwam een deel van het dak naar beneden. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen.

Wel is er volgens een ooggetuige veel schade ontstaan door water en vallende onderdelen van het dak. Medewerkers konden zich op tijd uit de voeten maken toen het dak instortte. Er was op dat moment niemand in het deel van de winkel waar het dak naar beneden kwam. Volgens de brandweer is de situatie onder controle.

Elders op industrieterrein Laagraven zouden nog meer daken zijn ingestort. Het is onbekend om hoeveel bedrijven het gaat.

NEDERLAND - ARGENTINIË

Ook in Utrecht regende het fors. Door het noodweer begon de hockeywedstrijd Nederland - Argentinië op het veld bij Kampong zeker een uur later dan gepland. Om 19.30 uur bij de oorspronkelijke aanvangstijd stond het veld blank en lekte het dak van het perscentrum.

AVONDVIERDAAGSEN

De avondvierdaagsen in Leerdam, Zeist en IJsselstein gingen niet door vanwege het slechte weer. In Leusden gingen ze wel de weg op, maar moest de tocht halverwege afgebroken worden, met volgens een ooggetuige "tientallen huilende kinderen, ouders in de stress en een verkeerschaos rondom Fort33, het start- en eindpunt."

Ook in Vianen werd de avondvierdaagse halverwege afgeblazen. We spraken met een van de moeders.

Noodweer treft avondvierdaagsen


Dak Gamma Laagraven stort in na noodweer
 Dak Gamma Laagraven ingestort Dak Gamma Laagraven ingestort | Foto: Koen Laureij

 Dak Gamma Laagraven stort in Dak Gamma Laagraven stort in | Foto: Koen Laureij Bliksem slaat in de Gerbrandytoren Bliksem slaat in de Gerbrandytoren | Foto: Ymke-Fotografie

 Noodweer langs de Lek bij Nieuwegein. Noodweer langs de Lek bij Nieuwegein. | Foto: JSmultimedia

 Schuilen onder de fietstunnel in Lunetten. Schuilen onder de fietstunnel in Lunetten. | Foto: RTV Utrecht / Marco Geijtenbeek


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht