Grebbeberg Masters brengt veteranen samen

© RTV Utrecht / Anita Sara Nederlof
RHENEN - Honderden militairen en veteranen werkten zich vandaag in het zweet voor de jaarlijkse Grebbeberg Masters in Rhenen. Hiermee haalden ze geld op voor familie van omgekomen collega's in oorlogsgebieden.
Elk jaar wordt er in het bijzonder stilgestaan bij het zogenoemde 'gewonden-team'. Een team van veteranen die gewond zijn geraakt tijdens een missie.
Rick Torenstra is blind aan één oog en heeft een lichte hersenbeschadiging opgelopen. "Dat is gebeurd in Afghanistan. Een paar meter bij ons vandaan ontplofte een autobom. Het was een zelfmoordaanslag."
Met Rick gaat het inmiddels goed. Al heeft hij wel een moeilijke periode moeten doorstaan. "Ik werd na het ongeluk afgekeurd bij Defensie. Dat heeft veel verdriet gedaan", vertelt Torenstra. "Ik kan het werk als militair nog steeds erg missen. De saamhorigheid die je daar voelt, heb ik nooit ervaren in de burgermaatschappij."
Ook Erik Paskamp werd afgekeurd als militair. Hij fietste vandaag met een armprothese. "Ik ben mijn arm kwijtgeraakt na een proef met een explosief. Dat gebeurde gewoon in Nederland".
Maar bij de pakken neerzitten doet hij niet. "Als je gewond raakt lijkt dat het einde van de wereld. Maar dit evenement laat zien dat er nog heel veel mogelijk is", vertelt Paskamp.
De deelnemers deden mee aan verschillende sportactiviteiten in natuurgebied Kwintelooijen. Erik en Rick sprongen op de fiets. "Het is geen wedstrijd en het gaat vandaag niet om winnen. Het is als een reünie met mensen die allemaal soortgelijke verhalen hebben. En sporten is een goed hulpmiddel bij herstel", aldus Torenstra.
Grebbeberg Masters brengt veteranen samen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.