RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Utrecht wil gratis drinkwater op alle festivals

UTRECHT - De Utrechtse politiek wil dat water voortaan gratis te krijgen is op alle festivals in de stad. De gemeenteraad stemde vandag unaniem in met een motie van de PvdA, samen met GroenLinks, D66 en de Partij voor de Dieren.

Raadsleden pleiten voor gratis drinkwater omdat vorig jaar tijdens het festivalseizoen de prijzen de pan uit rezen. Op één festival kostte een flesje zelfs 6,50 euro. Daarnaast waren er ook veel klachten omdat er te weinig drinkwaterpunten waren en de waterdruk van die punten niet voldoende was.

Het PvdA in Utrecht stelde vorig jaar al vragen over de kwestie, nadat festivalgangers urenlang in de rij moesten staan voor water bij Central Park Festival aan de Laagravense Plas en Bevrijdingsfestival in Utrecht.

Het college gaat nu onderzoeken hoe de gemeente kan zorgen dat er voldoende gratis water aanwezig is op Utrechtse festivals. Ze gaan kijken of het in de vergunningsprocedure opgenomen kan worden. Hierbij zouden ook voorwaarden over zaken als de vindbaarheid en de waterdruk benoemd moeten worden.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht