Utrecht akkoord met nieuwe woonwijk in Welgelegen

De huidige bebouwing moet wijken.
De huidige bebouwing moet wijken. © Google Street View
UTRECHT - Een flink deel van de Utrechtse wijk Welgelegen gaat op de schop. Het college heeft vandaag ingestemd met de herontwikkeling van Ravellaan Noord, waar minimaal 220 woningen moeten verrijzen.
Het gaat om het gebied tussen de Ravellaan, Kanaalweg, Leidseweg en Bartoklaan, tegenover Park Oog in Al. Vroeger zaten hier onder meer onderwijsinstellingen, maatschappelijke organisaties en gemeentelijke diensten gevestigd.
De huidige gebouwen moeten plaats maken voor voornamelijk woningen. Het startdocument gaat uit van minimaal 220 woningen: 20 procent sociale huur, 20 procent middensigment (koop/huur) en 60 procent vrij sector (koop/huur).
Volgens de eerste plannen zou één van de nieuwe gebouwen 8 tot 10 woonlagen hoog moeten worden. In de autoluwe buurt moet veel ruimte zijn voor groen. Parkeerplaatsen zijn wel ingepland, maar het ontwerp zorgt ervoor dat auto's uit het zicht komen te staan.
"Door het vertrek van verschillende instellingen is dit de kans om het gebied in Welgelegen een kwaliteitsimpuls te geven", aldus wethouder Klaas Verschuure (Ruimtelijke Ontwikkeling). "Door het gebied om te vormen tot een duurzaam en gezond stedelijk woongebied, zal dit deel van Welgelegen haar naam alle eer aan doen."
De eerste informatieavond over de plannen zal naar verwachting nog voor de zomer plaatsvinden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.