Leerlingen Amadeus Leidsche Rijn willen niet verhuizen: "Ik wil niet gestoken worden"

© Google Maps
VLEUTEN/LEIDSCHE RIJN - Een groot aantal leerlingen van het Amadeus Lyceum in het Utrechtse stadsdeel Leidsche Rijn heeft een petitie getekend tegen de verhuizing naar een andere locatie. De leerlingen van een aantal tweede klassen (gymnasium en atheneum) moeten vanwege ruimtegebrek volgend schooljaar lessen volgen in het gebouw van VOLT!, een school in Vleuten.
VOLT! is niet onomstreden. In en om de school gebeurden een aantal incidenten. Zo zouden scholieren intimiderend gedrag hebben vertoond in winkels. De gemeente Utrecht erkent de problemen, maar volgens een woordvoerder van onderwijswethouder Anke Klein zijn de problemen in de kiem gesmoord, zegt hij tegen RTV Utrecht: "De maatregelen die de school heeft genomen hebben effect."
Toch zijn de incidenten voor de leerlingen van het Amadeus reden om de petitie te tekenen en niet naar het andere gebouw te willen. "Ik wil niet gestoken worden", schrijft Kiki als motivatie bij het tekenen van de petitie. Jamie schrijft: "School is gevaarlijk."
Dat de leerlingen zich zorgen maken is volgens de gemeente niet nodig: "De contacten tussen de besturen van het Amadeus Lyceum en Volt! zijn goed. De scholen maken goede afspraken met elkaar over het gezamenlijk gebruik van het gebouw en hoe de leerlingen van beide scholen zich hier zoveel mogelijk thuis gaan voelen en zich ook veilig voelen."
Na de zomer moet het volgens de gemeente duidelijk worden hoe het Amadeus op de langere termijn wel al zijn leerlingen kan huisvesten. Na de vakantie organiseren ze een bijeenkomst in de wijk, om samen met buurtbewoners en het schoolbestuur na te denken over groeimogelijkheden voor de school.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.