RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

'Een passagier overleefde tramaanslag door haperend wapen Gökmen Tanis'

UTRECHT - Het wapen van Gökmen Tanis, de man die wordt verdacht van de tramaanslag in Utrecht, zou hebben gehaperd. Eén passagier zou de aanslag om die reden hebben overleefd.

De schutter hield zijn semi-automatische vuurwapen op die bewuste 18 maart op korte afstand op een passagier gericht en wilde vuren, toen het wapen dienst weigerde, schrijft het AD. Daarna verliet hij de tram, herlaadde zijn wapen en opende opnieuw het vuur.

Meerdere opsporingsbronnen die betrokken zijn bij onderzoek Oktober (zoals het onderzoek naar de tramaanslag heet) bevestigen aan de krant dat het wapen van Tanis haperde. De passagier op wie Tanis zijn wapen gericht hield toen het haperde, was een man die op weg was naar zijn eerste werkdag bij de enorme fietsenstalling van NS op Utrecht Centraal.

Hij was in dienst bij Rataplan, een organisatie die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer aan het werk probeert te helpen. Tot een werkdag in de fietsenstalling is het nooit gekomen. De man is door de gebeurtenissen in de tram zwaar getraumatiseerd.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -