Nederlands dovenelftal verslaat burgemeesterselftal met 6-1: "Misschien mooie traditie geboren"

Het Nederlands dovenelftal en het Nederlands burgemeesterselftal
Het Nederlands dovenelftal en het Nederlands burgemeesterselftal © Simon Brouwer
OUDEWATER - Op de velden van SC Oudenwater heeft het Nederlands dovenelftal zaterdag een klinkende overwinning geboekt op het Nederlands burgemeesterselftal. Het doven-Oranje wist de burgervaders, met daarin Pieter Verhoeve van Oudewater en Victor Molkenboer van Woerden, met 6-1 te verslaan.
Verhoeve speelde vandaag een thuiswedstrijd. Dat was niet toevallig. Hij liep tijdens het winkelen een vakkenvuller tegen het lijf die bij het dovenelftal bleek te spelen. De rechtshalf van het burgemeesterselftal wist vervolgens met een paar telefoontjes de wedstrijd te regelen.

OPPONENT BETER

Verhoeve erkende na de wedstrijd dat de opponent vandaag beter was. "De tegenstander speelde met groot enthousiasme en gedrevenheid." Aan het begin van de wedstrijd wisten de burgemeesters nog aardig mee te komen en werd het zelfs 1-1. "Maar daarna kwamen we nauwelijks meer aan aanvallen toe."
Dat zal ongetwijfeld ook deels komen omdat de gemiddelde leeftijd bij de burgmeesters met 55 jaar fors hoger lag. Toch hebben ook de burgemeesters vandaag gewonnen, zegt Verhoeve. Er werd namelijk 1500 euro opgehaald voor de Leprastichting.

DUBBELE OVERWINNING

Het doven-Oranje boekte zelf een dubbele overwinning. De equippe van bondscoach Raymond Lantinga moet het zonder steun uit Zeist stellen en is hard op zoek naar sponsors voor de 'Deaflympics' volgend jaar in Tokyo. Vandaag werd daar in ieder geval al een sponsor voor gevonden, al blijft de ploeg op zoek naar meer sponsoren.
De wedstrijd smaakt voor Verhoeve ondanks de forse nederlaag naar meer. "Het lijkt een mooie traditie te kunnen worden. We zouden elk jaar wel tegen elkaar kunnen spelen in de verschillende regio's van de burgemeesters. Dan kunnen we aandacht vragen voor het dovenelftal. Dat is ook nodig. Ik begreep van de bondscoach dat zestig procent van de doelgroep moeite heeft om werk te vinden of werkloos is."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.