RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Twee patiënten kliniek Den Dolder niet teruggekeerd na verlof

DEN DOLDER - Opnieuw zijn twee patiŽnten van de psychiatrische kliniek Fivoor in Den Dolder niet teruggekeerd na een verlofperiode. De kliniek heeft omwonenden ingelicht en benadrukt dat de twee geen direct gevaar vormen.

Ook de inwoners van Den Dolder maken zich geen zorgen, zegt Jan Scherphuis van de bewonersvereniging. "Sinds twee weken is de kliniek verplicht ons onmiddellijk te informeren. We hebben sindsdien vaker van dit soort meldingen gekregen, al zijn deze twee relatief lang weg."

GEEN TBS
Van de ene patiŽnt werd vrijdagavond bekend dat hij niet was teruggekomen van zijn verlof. Het gaat om een patiŽnt die in de kliniek is beland omdat hij een veelpleger is, zegt Fivoor. Hij zou zijn veroordeeld voor een vermogensdelict en een mishandeling en heeft geen tbs opgelegd gekregen. De kans is klein dat hij gewelddadig is, zegt de kliniek.

De andere patiŽnt die niet is teruggekeerd, is sinds gisteravond weg. Hij zou op vrijwillige basis zijn opgenomen in de kliniek. Ook van hem wordt niet verwacht dat hij een gevaar vormt voor de omwonenden, al zou hij wel een terugval kunnen krijgen met verdovende middelen.

GEMEENTE
Zijn afwezigheid is na 24 uur gemeld bij de politie, nadat zijn behandelaars geen contact met hem konden krijgen. Fivoor heeft ook de gemeente Zeist en het ministerie van Justitie op de hoogte gesteld.

De kliniek is sinds een paar weken verplicht elke dag verslag uit te brengen aan het ministerie van Justitie. Die maatregel werd genomen nadat begin deze maand de psychiatrische patiŽnt Peter M. niet was teruggekeerd na een verlofperiode. Ook Michael P., de moordenaar van Anne Faber, was patiŽnt bij Fivoor in Den Dolder.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -