RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Utrechtse Bazaar bijna failliet

UTRECHT - De Utrechtse Bazaar vreest voor een faillissement. Dat schrijft de bazaar in een brandbrief aan de Utrechtse gemeenteraad.

Meerdere partijen hebben het college daarom vragen gesteld, waaronder de PvdA. Fractievoorzitter Rick van der Zweth: "De bazaar heeft een hele mooie functie, al heel lang ook. Er komen veel verschillende groepen mensen om hun wekelijkse boodschappen doen. Het heeft echt een functie die de binnenstad niet biedt. Dat is wel iets om te koesteren."

Volgens de partijen - naast de Pvda de ChristenUnie, het CDA, GroenLinks, Stadsbelang en D66 - zijn raadsleden de afgelopen tijd regelmatig benaderd door de Utrechtse Bazaar en is de gemeente gevraagd mee te denken naar oplossingen om het tij te keren, vooralsnog zonder resultaat.

Tijd voor duidelijkheid dus, vinden de partijen. Van der Zweth: "Er speelt nu nog van alles met de gemeente, vooral achter de schermen, dus met die brief met vragen aan het college willen we vooral van het college weten, hoe staat het er nu voor?"


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht