RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Opnieuw hitteplan van kracht, tropische dag verwacht

PROVINCIE UTRECHT - Maandag wordt het op veel plaatsen tropisch warm met temperaturen die in de provincie Utrecht kunnen oplopen tot 31 graden. Daardoor heeft gezondheidsinstituut RIVM net als gister het 'hitteplan' afgekondigd.

Naast Utrecht is het hitteplan ook van kracht in Drenthe, Overijssel, Gelderland, Flevoland, Noord-Brabant en Limburg. Het RIVM roept mensen op om extra op elkaar te letten vanwege de hitte.

"Vooral voor groepen kwetsbare mensen, zoals ouderen, babys, chronisch zieken, mensen met overgewicht, mensen in verzorgingshuizen en mensen in een sociaal isolement brengt hitte gezondheidsrisicos met zich mee. Deze mensen moeten alert zijn op uitdroging en oververhitting. Ook babys en hele jonge kinderen hebben extra aandacht nodig om koel te blijven en genoeg te drinken," aldus het RIVM.

Ook afgelopen nacht koelde het maar weinig af. Nergens werd het kouder dan 20 graden. De komende nacht blijft het eveneens tropisch warm met minima rond de 20 graden. Morgen wordt het overdag met verwachte temperaturen tot 34 graden zelfs nog iets warmer dan vandaag.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht