RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Vitens: wees zuinig met water op tropische dagen

PROVINCIE UTRECHT - Drinkwaterbedrijf Vitens roept klanten op om op tropische dagen zoals vandaag extra zuinig te zijn met water. Volgens het bedrijf wordt op warme dagen zo'n 40 procent extra water verbruikt. Als dat een paar dagen duurt, kan de druk op de waterleiding wegvallen.

In de warme zomer vorig jaar zag Vitens de bodem van de watervoorraad in zicht komen. Als de zomers steeds vaker heel warm worden en er melke keer periodes zijn dat er veel meer water wordt gebruikt, zou Nederland in 2050 100 miljard liter extra kraanwater nodig hebben.

Dat is onmogelijk, volgens Vitens, en daarom moeten mensen er nu al aan wennen om op hete dagen juist goed op het waterverbruik te letten. Zo scheelt een minuut korter douchen 2200 liter drinkwater per jaar. De kraan dichtdraaien bij het tandenpoetsen scheelt twee liter water. De auto wassen in een wasstraat levert 60 liter waterwinst op.

Vitens is het grootste drinkwaterbedrijf van Nederland en levert water aan 5,6 miljoen mensen en bedrijven in de provincies Flevoland, Friesland, Gelderland, Utrecht en Overijssel en gemeenten in Drenthe en Noord-Holland.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Nieuwsoverzicht