Grote controle bij opslagboxenbedrijf in Utrecht, politie doet verder onderzoek

© Menno Bausch
UTRECHT - De politie heeft maandag een grote controle gehouden bij een opslagboxenbedrijf aan de Locomotiefstraat in Utrecht. De politie werd bijgestaan door handhaving, recherche, douane en brandweer.
Alle boxen werden opengemaakt en de inhoud werd gecontroleerd. De brandweer heeft meerdere metingen verricht voordat men naar binnen ging. Een speurhond van de douane controleerde de containers.
De eigenaar werd verrast door het onderzoek. Hij werd vanochtend vroeg gebeld door de politie dat de actie bezig was. Hij is direct er naar toe gegaan en heeft medewerking verleend aan het onderzoek. Meerdere verhuurders kwamen sleutels afgeven zodat de boxen open konden.
De politie zegt in een toelichting dat er een vermoeden bestond dat er strafbare activiteiten op het terrein plaatsvonden. Er wordt nu onderzoek gedaan naar verschillende spullen die op het terrein zijn gevonden. De resultaten van dit onderzoek komen waarschijnlijk morgen. Inmiddels zijn er schermen geplaatst om het zicht te ontnemen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.