Zorgen bij buurtbewoners over vernielde bushokjes in Overvecht

© DitisNederland
UTRECHT - Buurtbewoners en de Utrechtse politiek maken zich zorgen over het grote aantal vernielde bushokjes in de wijk Overvecht. Een inwoner van de wijk maakte beelden van vijftien bushokjes, waarbij ramen waren ingeslagen.
Bij haltes aan onder meer de Einsteindreef, Carnegiedreef, de Rio Brancodreef, de Darwindreef en de Vulcanusdreef waren ruiten ingeslagen. Bij één bushokje aan de Donaudreef waren alle ruiten aan diggelen gegaan.
Buurtbewoners vragen zich af wanneer de schade hersteld wordt. CDA-raadslid Jantine Zwinkels heeft schriftelijk vragen gesteld over de vernielingen. Ze wil van de wethouder Kees Diepeveen (GroenLinks) weten hoeveel meldingen de gemeente Utrecht krijgt over vernielde bushokjes en hoe snel de schade hersteld kan worden. Buurtbewoners stellen dat een aantal bushokjes al weken geleden is vernield.
Het CDA wil dat de gemeente camera's installeert bij bushokjes die vernield zijn, in de hoop op die manier de verantwoordelijken van nieuwe vernielingen te achterhalen.
Onlangs is de gemeente Utrecht begonnen met het vervangen van alle oude bushokjes. De nieuwe bushokjes zijn duurzaam. Ze hebben groene daken, het bankje is van bamboe en er is ledverlichting.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.