RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Woningtekort neemt toe: Odijk moet groeien om te bloeien

1/2
PROVINCIE UTRECHT - Waar grotere steden als Utrecht en Amersfoort plannen hebben liggen voor duizenden woningen, is het voor kleinere gemeenten vaak zoeken naar bouwgrond.De wens om te bouwen is in die gemeenten net zo sterk. Meer huizen bouwen en zo op een hoger inwoneraantal komen is vaak de manier om voorzieningen in stand te houden. Zoals in Odijk (gemeente Bunnik), waar het verenigingsleven zo belangrijk is.

De sportvelden van voetbalvereniging SV Odijk liggen naast het gemeentehuis van Bunnik. Aan de andere kant daarvan ligt een groot kavel met plek voor ongeveer duizend woningen. Het staat beter bekend staat als Odijk-West. "Dat willen we niet alleen doen voor Bunnik, maar ook voor de regio. Dus wij bieden ook de regio woningen aan," zei wethouder Jorrit Eijbersen bij de presentatie van het collegeprogramma in oktober vorig jaar. Op de locatie staan inmiddels bouwmaterialen.

SV ODIJK

De ontwikkelingen daar worden positief gevolgd door de voorzitter van de voetbalvereniging. Vincent de Wit: "Wij verwachten wel binnen een paar jaar tijd dat het ledenaantal bij ons hierdoor zal verhogen." De hoop van de club is dat een deel van die nieuwe Odijkers zich voor de voetbalvereniging wil inzetten. In een commissie of langs de lijn met een vlag in de hand.

Want bij de voetbalvereniging gaat dit jaar alles wat trager en dat wreekt zich op de slotdag van het seizoen. Het is zaterdagochtend kwart voor negen als op het terrein van SV Odijk ouders van jeugdleden en een paar bestuursleden nog druk zijn met de voorbereidingen. Het programma start om negen uur, dus bij het uitrollen van luchtkussen is wat haast geboden.

Ze komen het hele jaar al handen tekort: vrijwilligers voor onder andere de activiteitencommissie, jeugdcommissie en sponsorcommissie. Ook op de weekenddagen tijdens wedstrijden is er schaarste, SV Odijk zoekt namelijk ook nog scheids- en grensrechters. Vorige week deed de club nog een dringende oproep voor die functies: "Niemand wil tegenwoordig meer op een zaterdaglangs een zijlijn staan vlaggen", zegt voorzitter Vincent de Wit.

NIEUWBOUW

Het plan om ten westen van Odijk een nieuwe wijk neer te zetten ligt erinmiddels al jaren. Bunnik wil fors groeien ten behoeve van de leefbaarheid.Odijk-west ligt buiten de 'rode contouren' en heeft van de provincietoestemming om daar te bouwen.

Deze week besteedt RTV Utrecht aandacht aan de problemen op de woningmarkt. In een serie reportages houden we je op de hoogte.


Bunnik wil groeien


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht