Digitale flitspaal scheelt boetes

UTRECHT - Het gebruik van de digitale flitspaal kan weggebruikers bekeuringen en dus geld schelen. Dat zegt het Bureau Verkeershandhaving van het Openbaar Ministerie (BVOM).
In Nederland staan inmiddels 62 van deze nieuwe palen, die in het eerste kwartaal van dit jaar in totaal 107.368 overtredingen hebben geregistreerd. De rest van de in totaal 1700 flitsers is analoog en fotografeerde in dezelfde periode ruim 324.000 hardrijders.
Als een analoge paal heeft geflitst duurt het zes tot acht weken voordat de bon op de deurmat valt. In die periode kan dezelfde weggebruiker meerdere keren in de fout gaan met alle financiële gevolgen van dien. Met een digtale paal komt de envelop binnen enkele dagen binnen en is de automobilist meteen gewaarschuwd.
In de digitale paal zit geen filmrolletje meer. Het apparaat registreert de overtreding en stuurt de haarscherpe foto meteen door naar een politiebureau. Voor de politie betekent dit minder werk bij de afhandeling ervan. Het is de bedoeling dat over enkele jaren alle analoge flitsers zijn vervangen door digitale.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.