Utrechters niet enige doden op Schotse weg

PERTH - De weg in de Schotse hooglanden, waar dit weekend een 37-jarige Utrechter en zijn 1,5 jaar oude zoontje om het leven kwamen bij een auto-ongeluk, staat al jaren bekend als gevaarlijk.
Sinds meer dan tien jaar wordt er actiegevoerd om de weg tussen Perth en Inverness te verbreden. Volgens de Schotse politie gebeurde daar een week geleden ook al een tragisch ongeval. Een 48-jarige Schot en zijn kleindochter verongelukten toen vier auto's op elkaar botsten. Het aantal dodelijke ongelukken op de vrachtroute ligt volgens de politiewoordvoerder op de trajecten waar de weg enkelbaans is vier keer hoger dan elders.
Een ooggetuige zag zaterdag hoe een pick-uptruck over de weg slingerde voor hij op de Nederlandse auto knalde en in brand vloog. De twee inzittenden van die auto zijn omgekomen. Ook drie van de vier honden in de pick-up overleefden de botsing niet.
Het Utrechtse gezin was op vakantie. De echtgenote van de Utrechter en hun 4-jarige dochter overleefden het ongeval en liggen in het ziekenhuis.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.