Kort nieuws: Bellen en rijden te weinig bekeurd

REGIO - De extra inzet van politie om mobiel bellen in de auto te controleren valt tegen. Volgens een woordvoerder van het Bureau Verkeershandhaving van het Openbaar Ministerie in Soesterberg is het resultaat van bijna 20.000 extra bekeuringen teleurstellend. Jaarlijks vallen er ongeveer 45 doden en 600 zwaargewonden als gevolg van het niet handsfree bellen in de auto.
* Het stadhuis van Amersfoort moet werken aan zijn veiligheidsprocedures. De laatste dagen werd de brandweer twee keer voor niets gealarmeerd en stonden de spuitgasten vervolgens voor een dichte deur. AD Amersfoortse Courant schrijft dat de VVD in Amersfoort de procedures wil laten aanscherpen. De incidenten zijn pikant. Amersfoort gaat organisaties vanaf 1 augustus boetes opleggen bij loos brandalarm.
* In het asielzoekerscentrum in Utrecht begint vandaag een speciale zomerweek voor kinderen. Omdat asielzoekerskinderen niet op vakantie kunnen, worden allerlei activiteiten voor ze georganiseerd. De kinderen gaan onder meer hun eigen vlot bouwen.
* Bij snelheidscontroles in Utrecht zijn ruim 400 bekeuringen uitgedeeld. De politie stond op de Maliebaan, Laan van Maarschalkerweerd en Venuslaan. Overal was 50 de maximumsnelheid, de hoogst gemeten snelheid was 103 kilometer per uur. De bonnen worden thuisgestuurd.
* De VVD in Maarssen wil haast maken met het zogeheten weekendarrangement. In Amersfoort kunnen geweldplegers in het uitgaansleven het hele weekend worden vastgezet. Een evaluatie wijst uit dat dat helpt tegen geweld en overlast. De VVD had al eerder gevraagd om het project in Maarssen in te voeren.
* In Utrecht is vannacht een fietsendief aangehouden op de Oudenoord. De 33-jarige man reed op een nieuwe fiets zonder slot en dat was verdacht. Bij controle bleek dat het framenummer was weggeslepen. De man is aangehouden en de fiets is in beslag genomen.
* Op de Euterpedreef in Utrecht zijn vier mannen aangehouden voor het drinken op straat.Het viertal (25 tot 45) zat bij winkelcentrum Overkapel.Drinken op straat kost 60 euro.
* Bij diverse alcoholcontroles in Utrecht vannacht zijn vier weggebruikers betrapt met een slok op.Op de Potterstraat werd een 29-jarige bromfietser bekeurd.Hij praatte met dubbele tong en de blaastest wees uit dat de man teveel op had.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.