Grote telefoonstoring KPN: 112 uren niet bereikbaar in Utrecht

© RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - De telefoonstoring bij KPN is verholpen en alarmnummer 112 is weer volledig bereikbaar, meldt de provider. Het alarmnummer was ruim drie uur lang uit de lucht. Ook het nummer voor niet-spoedeisende gevallen, 0900-8844, deed het niet. De oorzaak is nog niet bekend.
Vanwege de storing had de overheid alternatieve nummers voor 112 en 0900-8844 in het leven geroepen. Hulpdiensten moesten improviseren om toch bereikbaar te zijn. Ze gebruikten onder meer WhatsApp, Messenger en Twitter. Bovendien werden agenten, ambulances en brandweerauto's de straat op gestuurd, zodat mensen bij hen alarm zouden kunnen slaan.
De hulpdiensten in de regio Utrecht hadden eerder ook eigen noodnummers in het leven geroepen, maar die nummers zijn nu niet meer te gebruiken.

DANKBAAR

Minister Grapperhaus laat weten de hulpdiensten dankbaar te zijn voor hun optreden vandaag: "Ik ben alle agenten, brandweer- en ambulancemedewerkers dankbaar dat zij direct de straat op zijn gegaan. Nu goed en zorgvuldig uitzoeken hoe deze storing heeft kunnen ontstaan", tweet hij.
RTV Utrecht hield tijdens de storing een liveblog bij van de storing. Het blog teruglezen kan hier.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.