RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Ochtendspits op het spoor viel mee

UTRECHT - De NS heeft naar eigen zeggen weinig problemen gehad met het opstarten van het treinverkeer op dinsdagochtend na de grote verstoringen van maandag. Toen vielen er veel treinen uit na een aanrijding met een persoon bij Utrecht Centraal.

Vanwege de verstoringen stonden er maandagavond nog veel treinen op de verkeerde plek. Daarom hield de NS er rekening mee dat er op dinsdag wat overlast zou zijn voor reizigers in de ochtend: "We rijden volgens het spoorboekje maar treinen kunnen hier en daar wat korter zijn en dus wat voller."

Uiteindelijk vielen de problemen mee. Er waren wel twee storingen in het zuiden van het land, maar die hadden niks te maken met de situatie van maandag. Een NS-woordvoerder: "Hier en daar rijden wel wat kortere treinen, maar dat heeft niet geleid tot problemen."

De NS raadt reizigers wel aan om voor vertrek de reisplanner te raadplegen. Ook loont het om goed voorbereid op pad te gaan, want het is een warme dag. De temperatuur stijgt vandaag naar zo'n 32 tot 33 graden. Net als gisteren dus, toen de combinatie van drukte en hitte er op Utrecht Centraal voor zorgde dat het Rode Kruis vier reizigers moest helpen die last hadden van de hitte. Ook vandaag wordt het dus warm. Het Rode Kruis adviseert mensen die de deur uitgaan om zich luchtig te kleden en voldoende te drinken.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht