Regiedebuut Halina Reijn opent filmfestival in Utrecht

© ANP
UTRECHT - De film Instinct, het regiedebuut van Halina Reijn, is dit jaar de openingsfilm op het Nederlands Film Festival (NFF). Naast de officiële openingspremière op 27 september in de Utrechtse Stadsschouwburg is er tegelijkertijd ook een publiekspremière, maakte de organisatie bekend.
Instinct is een psychologische thriller over een psychologe in een tbs-kliniek, gespeeld door Carice van Houten, die valt voor een zedendelinquent (Marwan Kenzari). Het is de eerste keer dat de actrice een film regisseert. Zij heeft talloze grote rollen in het theater en de bioscoop op haar naam staan. Reijn noemde het regisseren vorig jaar een 'lang gekoesterde droom die uitkomt'.
Het scenario van Instinct is van de hand van schrijfster Esther Gerritsen (De Trooster, Roxy, Dorst) op basis van een idee van Halina Reijn, naar aanleiding van ware gebeurtenissen.
Het filmfestival in Utrecht vindt voor de 39e keer plaats en duurt van 27 september tot en met 5 oktober. Instinct is vanaf 3 oktober in de bioscopen te zien.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.