Burgemeester van Utrecht sluit opslagboxen na vondst drugs en explosieven

Gisteren was een grote politie-actie bij het opslagboxenbedrijf.
Gisteren was een grote politie-actie bij het opslagboxenbedrijf. © Menno Bausch
UTRECHT - De boxen van een opslagbedrijf aan de Locomotiefstraat in Utrecht zijn met onmiddellijke ingang gesloten. Dat heeft burgemeester Jan van Zanen besloten omdat bij een controle onder meer explosieven, gestolen fietsen en verschillende soorten hard- en softdrugs zijn gevonden.
"Na verschillende signalen dat op het bedrijventerrein illegaal containers staan, hebben gemeentelijke inspecteurs gisteren controles uitgevoerd om te beoordelen of het gebruik in strijd was met het bestemmingsplan. Bij het openen van de containers werd direct duidelijk dat de boxen illegaal gebruikt werden en dat er sprake is van strafbare feiten", aldus de gemeente.
Ook de politie, douane en brandweer zijn vervolgens hij het onderzoek betrokken. Vandaag werden de explosieven gevonden. Deze zijn veiliggesteld.
Omdat er sprake is van een grootschalige overtreding van de Opiumwet en doordat met het illegale gebruik het criminele circuit werd gefaciliteerd, heeft de burgemeester besloten de containers en het terrein per direct te sluiten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.